Для чого потрібна кісткова пластика при імплантації зубів

костная пластикаОсновним протипоказанням до імплантації є недостатній обсяг кістки в яснах. Проводить усунення цієї проблеми хірургічна стоматологія, Харків – це місто, де було проведено аналіз, який показав, що понад 70 відсотків пацієнтів проводять встановлення імплантатів при атрофії щелепної тканини, яка може бути різною мірою. А тому вирішити цю проблему допомагає певний вид кісткової пластики.

Особливості атрофії кісткової тканини

Пластика кісткової тканини у стоматології може здійснюватися різними методами, який багато в чому залежить від різновиду атрофії:

- Альвеолярний відросток розсмоктується по горизонталі;

- альвеолярний відросток розсмоктується по вертикалі;

- Розсмоктування альвеолярного відростка відбувається за двома напрямками.

Залежно від напрямку та ступеня застосовуються різні технології, які багато в чому залежать від матеріалу, що використовується в процесі операції.

Техніки проведення процедури з нарощування

Кісткова пластика є операцією, завдяки якій вдається сформувати ложе, що підходить для встановлення імпланту. У деяких ситуаціях проводиться вона разом із імплантацією, але буває і проводиться заздалегідь.

Кісткова пластика при імплантації має певну процедуру проведення, яка багато в чому залежить від матеріалу, що використовується при нарощуванні:

- аутогенний заснований на використанні шматочка кістки, отриманої у пацієнта. Кістка в даному випадку називається аутотрансплантатом;

– алогенний передбачає застосування донорської кістки, отриманої в іншої людини, вилучаються вони у разі смерті та проходять спеціальну обробку, перевагою даного методу є уникнення операції із забору донорського матеріалу;

- ксеногенний, заснований на використанні трансплантату бичачої або свинячої кістки, може мати вигляд гранул або кісткових блоків;

– алопластичний заснований на використанні компонентів синтетичного типу, виконаних на основі фосфату кальцію;

наращивание костной тканиДо окремої категорії варто віднести колагенові мембранні пластини, дія яких спрямована на ізоляцію кісткового дефекту від ясен, за рахунок чого запускається стимуляція росту кісткової тканини.

Імпланти зубів можуть встановлюватися тільки після того, як забезпечено відповідне ложе в щелепі для їхнього розміщення та нормального подальшого приживлення. Іноді буває можливість уникнути проведення операції, у разі стоматолог пропонує пацієнтам проведення установки імплантатів компресійного типу, що здійснюється у більш глибокі шари кісткової тканини. У деяких випадках фахівець може запропонувати повну імплантацію щелепи, проведену під час встановлення 4-6 імплантатів.

Інші статті

костная пластика 3/18/2018

Для чого потрібна кісткова пластика при імплантації зубів

Основним протипоказанням до імплантації є недостатній обсяг кістки в яснах. Проводить усунення цієї проблеми хірургічна стоматологія, Харків – це місто, де…

Читати далі
десна 11/24/2018

Кіста зуба: причини, симптоми, діагностика

Кістою називається захворювання, при якому в організмі з'являється патологія, що є порожниною з ущільненими стінками і має рідке або желеподібне наповнення.

Читати далі
вырванный зуб в руке 11/24/2018

Причини видалення зуба мудрості

У дорослої людини прикус формується за допомогою 32 зубів, при цьому чотири з них – це зуби мудрості, вони з'являються…

Читати далі
лечение пульпита 4/9/2019

Пульпіт: симптоми та методи лікування

Усередині зуба знаходиться пульпа, яка є м'якою тканиною, розташованою в порожнині зуба. Вона відрізняється високою чутливістю, а тому навіть…

Читати далі

Часто задавані питання

Зубы
Як можна записатися на прийом?
Просто зателефонуйте, вказаному на сайті.
Чи приживаються імпланти?
Звичайно, приживаються, у нас більше 500 задоволених клієнтів з імплантами.
Чи можна мені перекусити, перш ніж йти до стоматолога?
Краще не їсти. Багато маніпуляцій ми робимо із знеболюючими ін'єкціями. Після відвідування поїсти із задоволенням!
Чи потрібно чистити зуби перед відвідинами?
Так. Перед відвідуванням стоматолога потрібно почистити зуби, щоб стоматологу було зручніше працювати з зубами.
Як довго зберігається ефект відбілювання?
Ефект відбілювання зберігається в середньому близько року. Якщо в раціоні багато барвників (кави, чорний чай, червоне вино, ягоди і т.д.) то зуби забарвляться швидше.
Які існують методи лікування зуба, що тріснув?
Якщо тріщина невелика і глибока можна відновити зуб коронкою.
Чи можна зберегти сильно зруйнований зуб?
Це залежить від того, наскільки сильно зуб зруйнований, зазвичай такий зуб відновлюється і на нього робиться коронка, або в безнадійних випадках зуб видаляють і замінюють імплантатом.