Імплантація зубів та протезування, у чому різниця?

Людина, яка втратила один або відразу кілька зубів, стає перед складним вибором. Необхідно зробити вибір між традиційним протезуванням та імплантацією для відновлення зубного ряду та привабливої посмішки. Щоб зробити вибір потрібно спочатку ознайомитися з кожним з представлених методів і зважити всі плюси і мінуси.

зубной протезПротезування зубів

Даний метод є давно відпрацьованим, він є швидким та легким. У його застосування не потрібно проводити операбельне втручання, а звикання до протезу проходить швидко і безболісно. Залежно від виду підібраної конструкції термін служби може становити від 5 до 10 років.

Протезування підходить пацієнтам, у яких немає 1-2 зуба, а для її встановлення використовується міст із опорою на сусідні зуби. Найчастіше виготовлення протезів застосовується металлокерамика. А процедури проводять у кілька етапів:

– зуби, на які встановлюватиметься протез, проходять депульпацію та виточуються для встановлення коронок;
– роблять знімок підготовлених зубів, але в його основі виконують гіпсову модель;
- Проводять примірку протеза і підганяють прикус;
- Виконують закріплення протеза.

За відсутності одного зуба використовується інша методика, яку проводить стоматолог хірург, Харків пропонує відвідати спеціаліста, який проведе встановлення необхідної конструкції швидко та без анестезії. Представлений спосіб дозволяє отримати міцний та довговічний протез за досить доступною ціною.

имплантантІмплантація зуба

Кабінет стоматологічної імплантації пропонує досконаліший метод, що дозволяє виконати відновлення зубів назавжди. В даному випадку вдається отримати природний вид зуба, який щільно закріплюється у кістці щелепи. Всі хто ставив зубні імпланти відзначають, що служать вони подібно до справжніх зубів і дають можливість повністю замінити втрачений зуб.

Розташовуватися імпланти можуть дома одному чи кількох втрачених зубів, цим відновлюючи ряд зубів. Єдине, що потрібно для виконання операції – це достатній обсяг кісткової тканини, куди встановлюватиметься штучний корінь. У ситуації, коли в пацієнта атрофується кістка, передбачається проведення підсадки кісткової тканини.

Методи проведення імплантації

Імплантація зубів у Харкові виконується двома способами:

– Одноетапна імплантація передбачає встановлення імпланта та закріплення на ньому тимчасової коронки за один сеанс. Подана процедура проводиться лише у разі відсутності у пацієнта протипоказань. Через 4-6 місяців тимчасова замінюється на постійну коронку.
– Двоетапна передбачає два відвідування, на першому розміщується сам імплант, а на другому формувач ясен.

Установка імплантів у Харкові спрямована на повне відновлення функціональності зубів та привабливості посмішки. Однак цей метод має й певні недоліки: висока вартість операції та широкий перелік протипоказань до проведення. Наша клініка у Харкові надає послуги з імплантації зубів

Протипоказання до імплантації

– захворювання крові та органів кровотворення, якщо у пацієнта погана згортання крові, то така операція йому не підійде;
- Розлади психіки у пацієнта;
- Наявність онкологічних новоутворень;
- Захворювання сполучних тканин;
– проблеми у роботі імунної системи;
– туберкульоз та спричинені захворюванням ускладнення;
– запальні процеси на слизовій оболонці;
- цукровий діабет;
– венеричні захворювання та ВІЛ-інфекції;
- Збої в роботі ендокринної системи.

У пацієнтів з порушеним обміном речовин та при гормональному збої часом відбувається відторгнення встановленого імплантату. Тому за наявності протипоказань до проведення процедури потрібно зробити вибір на користь іншого протезування.

Інші статті

костная пластика 3/18/2018

Для чого потрібна кісткова пластика при імплантації зубів

Основним протипоказанням до імплантації є недостатній обсяг кістки в яснах. Проводить усунення цієї проблеми хірургічна стоматологія, Харків – це місто, де…

Читати далі
десна 11/24/2018

Кіста зуба: причини, симптоми, діагностика

Кістою називається захворювання, при якому в організмі з'являється патологія, що є порожниною з ущільненими стінками і має рідке або желеподібне наповнення.

Читати далі
вырванный зуб в руке 11/24/2018

Причини видалення зуба мудрості

У дорослої людини прикус формується за допомогою 32 зубів, при цьому чотири з них – це зуби мудрості, вони з'являються…

Читати далі
лечение пульпита 4/9/2019

Пульпіт: симптоми та методи лікування

Усередині зуба знаходиться пульпа, яка є м'якою тканиною, розташованою в порожнині зуба. Вона відрізняється високою чутливістю, а тому навіть…

Читати далі

Часто задавані питання

Зубы
Як можна записатися на прийом?
Просто зателефонуйте, вказаному на сайті.
Чи приживаються імпланти?
Звичайно, приживаються, у нас більше 500 задоволених клієнтів з імплантами.
Чи можна мені перекусити, перш ніж йти до стоматолога?
Краще не їсти. Багато маніпуляцій ми робимо із знеболюючими ін'єкціями. Після відвідування поїсти із задоволенням!
Чи потрібно чистити зуби перед відвідинами?
Так. Перед відвідуванням стоматолога потрібно почистити зуби, щоб стоматологу було зручніше працювати з зубами.
Як довго зберігається ефект відбілювання?
Ефект відбілювання зберігається в середньому близько року. Якщо в раціоні багато барвників (кави, чорний чай, червоне вино, ягоди і т.д.) то зуби забарвляться швидше.
Які існують методи лікування зуба, що тріснув?
Якщо тріщина невелика і глибока можна відновити зуб коронкою.
Чи можна зберегти сильно зруйнований зуб?
Це залежить від того, наскільки сильно зуб зруйнований, зазвичай такий зуб відновлюється і на нього робиться коронка, або в безнадійних випадках зуб видаляють і замінюють імплантатом.