Пародонтит: причини та лікування

2.3.3 stages periodontitisЯк тільки пацієнт зауважує мінімальні зміни у власному організмі, йому потрібно негайно звернутися до фахівця.

Пародонтит - одне з найпідступніших захворювань у порожнині рота, оскільки спочатку практично жодним чином себе не виявляє. Часто пацієнти звертаються, маючи вже досить запущені стадії захворювання, що вимагає значно більшого часу для повного лікування. В особливо важких випадках доводиться навіть прощатися із зубом.

Основні причини виникнення захворювання

Для того, щоб людина почала бити на сполох, існує кілька важливих факторів, на які слід звернути пильну увагу. Причини пародонтиту:

- Неправильний або нерегулярний догляд;
- Недостатній кровообіг ясен;
- Нестача необхідних вітамінів і мінералів.

Для того, щоб людина не зіткнулася з таким проблематичним захворюванням, слід ретельніше розібрати вищезазначені пункти.

У тому випадку, якщо була неправильно підібрана зубна щітка або нитка, а також лисини в очищенні ротової порожнини, на поверхні зуба та в міжзубних проміжках накопичується наліт. Він проходить кілька стадій і на останній перетворюється на камінь. Якщо вчасно не видалити окостенілий наліт, він стає причиною пародонтиту.

З поганим кровообігом стикаються затяті курці, і ті, хто воліє регулярно вживати виключно м'яку їжу.
Часто людина не отримує повноцінний комплекс вітамінів і мінералів з продуктами харчування. Саме тому рекомендується щорічно пропивати вітамінний комплекс.

Як виявити захворювання

2983590235Незважаючи на те, що дана хвороба складно виявляється на ранніх стадіях, зробити це все ж таки можливо. Симптоми пародонтиту:

Перша стадія. Невелика кровоточивість цьому етапі розцінюється людиною як невелика неприємність. Більшість думає, що причиною може стати поїдання занадто щільних продуктів харчування, невеликі подряпини на яснах та інше. Якщо симптоматика не проходить, а тільки посилюється - час йти до стоматолога.

Друга стадія. На даному етапі спостерігається неприємний запах із рота навіть при ретельному чищенні зубів. Десна стають рихлішими, проміжки між зубами збільшуються, а кровотеча не припиняється.

Третя стадія. Десна та зуби реагують на найменші температурні коливання, шийки коренів все більше оголюються, а кровотеча замінюється гнійними виділеннями. Гнійний пародонтит викликає підвищення температури тіла, гострий або ниючий біль, інтоксикацію та головний біль.

Сучасна медицина дає можливість вилікувати недугу з мінімальними втратами для пацієнта.

Пародонтит, лікування якого в залежності від стадії може починатися з професійного чищення та медикаментозного лікування, та закінчуючи хірургічним втручанням. У занадто занедбаних випадках стоматолог хірург у Харкові здійснить імплантацію кісткової тканини та накладання колагенових або штучних мембран для відновлення опорного апарату зубної одиниці.

Для того, щоб не довести стан зубів до катастрофічного стану, слід відвідувати стоматолога двічі на рік, вранці та ввечері чистити зуби, а також додатково використовувати спеціальні ополіскувачі після вживання їжі.

Інші статті

костная пластика 3/18/2018

Для чого потрібна кісткова пластика при імплантації зубів

Основним протипоказанням до імплантації є недостатній обсяг кістки в яснах. Проводить усунення цієї проблеми хірургічна стоматологія, Харків – це місто, де…

Читати далі
десна 11/24/2018

Кіста зуба: причини, симптоми, діагностика

Кістою називається захворювання, при якому в організмі з'являється патологія, що є порожниною з ущільненими стінками і має рідке або желеподібне наповнення.

Читати далі
вырванный зуб в руке 11/24/2018

Причини видалення зуба мудрості

У дорослої людини прикус формується за допомогою 32 зубів, при цьому чотири з них – це зуби мудрості, вони з'являються…

Читати далі
лечение пульпита 4/9/2019

Пульпіт: симптоми та методи лікування

Усередині зуба знаходиться пульпа, яка є м'якою тканиною, розташованою в порожнині зуба. Вона відрізняється високою чутливістю, а тому навіть…

Читати далі

Часто задавані питання

Зубы
Як можна записатися на прийом?
Просто зателефонуйте, вказаному на сайті.
Чи приживаються імпланти?
Звичайно, приживаються, у нас більше 500 задоволених клієнтів з імплантами.
Чи можна мені перекусити, перш ніж йти до стоматолога?
Краще не їсти. Багато маніпуляцій ми робимо із знеболюючими ін'єкціями. Після відвідування поїсти із задоволенням!
Чи потрібно чистити зуби перед відвідинами?
Так. Перед відвідуванням стоматолога потрібно почистити зуби, щоб стоматологу було зручніше працювати з зубами.
Як довго зберігається ефект відбілювання?
Ефект відбілювання зберігається в середньому близько року. Якщо в раціоні багато барвників (кави, чорний чай, червоне вино, ягоди і т.д.) то зуби забарвляться швидше.
Які існують методи лікування зуба, що тріснув?
Якщо тріщина невелика і глибока можна відновити зуб коронкою.
Чи можна зберегти сильно зруйнований зуб?
Це залежить від того, наскільки сильно зуб зруйнований, зазвичай такий зуб відновлюється і на нього робиться коронка, або в безнадійних випадках зуб видаляють і замінюють імплантатом.