Причини видалення зуба мудрості

удаление зуба мудростиУ дорослої людини прикус формується за допомогою 32 зубів, при цьому чотири з них – це зуби мудрості, вони з'являються останні. Їх прорізування відбувається досить повільно, перший може прорізатися до 16 років, а останній лише до 30. Багатьма людьми зазначається, що поява восьмих у ряді зубів часто супроводжується проблемами та дискомфортом, а тому близько 30 відсотків пацієнтів їх видаляють, а хірургічне видалення зуба мудрості дозволяє не допустити появи різноманітних ускладнень.

Причини онтогенетичного типу

У тому випадку, коли з'являється зуб мудрості, чи варто видаляти його, кожен вирішує для себе сам. Однак, варто розуміти, що вони здатні принести чимало проблем надалі. Це пояснюється еволюцією, під час якої відбулася зміна щелепи, вона дещо атрофувалася через відсутність необхідності пережовувати тверду їжу. Але при цьому кількість зубів і їх розмір залишилися ті ж, а тому при появі зубів мудрості для них вже не залишається місця, а тому з'являється дискомфорт, а часом і хворобливі відчуття в порожнині рота, при появі яких потрібно провести хірургічне видалення зуба мудрості.

Причини видалення зубів мудрості

1. Карієс і перикоронарит, який є запальним процесом, внаслідок нього болить зуб мудрості. У тому випадку, коли зуб прорізається неповністю, а деяка його частина знаходиться під яснами, з'являється ймовірність появи карієсу в кишені, що утворилася. А все через те, що у зуба накопичуються мікроби та залишки їжі, які складно видалити при звичайній чистці зубів. При такій ситуації згодом можна спостерігати, як запалився зуб мудрості та приносить пацієнтові масу дискомфорту.

2. Ортодонтичні показання можуть бути обумовлені зміщенням інших зубів, яке відбуватиметься через появу зубів мудрості, а тому для отримання бажаного результату від ортодонтичного лікування, що проводиться, потрібно проводити видалення зубів.

3. Вплив тиску на корінь сусіднього зуба, через що відбувається зміна положення другого, а тому в такій ситуації потрібно якнайшвидше провести видалення зуба, що прорізається;

4. Ортопедичні показання, що виявляються негативним впливом на розміщення зубного протеза, щоб не допустити появу ускладнень виконується видалення зуба мудрості;

5. Деякими пацієнтами зазначається, що поява зуба мудрості стає причиною утворення лицьового болю, що може призвести до виникнення неврологічного ураження.

Крім того, зуби мудрості, що не прорізаються, часто стають причиною появи кісти, яка здатна з часом стати причиною руйнування кістки. За наявності кісти буде потрібно термінове хірургічне втручання, яке проводить стоматолог хірург. Харків – це місто, де працюють справжні фахівці, за допомогою якого можна провести всі процедури, спрямовані на видалення кісти, утвореної прорізуванням зуба мудрості.

зубМожливі ускладнення

Через те, що процедура видалення зубів мудрості є досить складною операцією, після її проведення не виключається ймовірність появи ускладнень. Через кілька годин у пацієнтів часом відкривається кровотеча, що зазвичай викликано полоскання, роздратування рани і прийомом занадто гарячої їжі. Такий негативний ефект особливо небезпечний для пацієнтів, які страждають на гіпертонію або мають повільну згортання крові.

Ще одним побічним ефектом є «суха лунка». Через те, що не утворюється потік крові, значно сповільнюється загоєння і в процесі може з'явитися гострий біль. У такому разі потрібно якнайшвидше вирушити на консультацію до стоматолога.

Інші статті

костная пластика 3/18/2018

Для чого потрібна кісткова пластика при імплантації зубів

Основним протипоказанням до імплантації є недостатній обсяг кістки в яснах. Проводить усунення цієї проблеми хірургічна стоматологія, Харків – це місто, де…

Читати далі
десна 11/24/2018

Кіста зуба: причини, симптоми, діагностика

Кістою називається захворювання, при якому в організмі з'являється патологія, що є порожниною з ущільненими стінками і має рідке або желеподібне наповнення.

Читати далі
вырванный зуб в руке 11/24/2018

Причини видалення зуба мудрості

У дорослої людини прикус формується за допомогою 32 зубів, при цьому чотири з них – це зуби мудрості, вони з'являються…

Читати далі
лечение пульпита 4/9/2019

Пульпіт: симптоми та методи лікування

Усередині зуба знаходиться пульпа, яка є м'якою тканиною, розташованою в порожнині зуба. Вона відрізняється високою чутливістю, а тому навіть…

Читати далі

Часто задавані питання

Зубы
Як можна записатися на прийом?
Просто зателефонуйте, вказаному на сайті.
Чи приживаються імпланти?
Звичайно, приживаються, у нас більше 500 задоволених клієнтів з імплантами.
Чи можна мені перекусити, перш ніж йти до стоматолога?
Краще не їсти. Багато маніпуляцій ми робимо із знеболюючими ін'єкціями. Після відвідування поїсти із задоволенням!
Чи потрібно чистити зуби перед відвідинами?
Так. Перед відвідуванням стоматолога потрібно почистити зуби, щоб стоматологу було зручніше працювати з зубами.
Як довго зберігається ефект відбілювання?
Ефект відбілювання зберігається в середньому близько року. Якщо в раціоні багато барвників (кави, чорний чай, червоне вино, ягоди і т.д.) то зуби забарвляться швидше.
Які існують методи лікування зуба, що тріснув?
Якщо тріщина невелика і глибока можна відновити зуб коронкою.
Чи можна зберегти сильно зруйнований зуб?
Це залежить від того, наскільки сильно зуб зруйнований, зазвичай такий зуб відновлюється і на нього робиться коронка, або в безнадійних випадках зуб видаляють і замінюють імплантатом.