Пульпіт: симптоми та методи лікування

лечение пульпитаУсередині зуба знаходиться пульпа, яка є м'якою тканиною, розташованою в порожнині зуба. Вона відрізняється високою чутливістю, тому навіть у разі потрапляння на неї незначної інфекції, з'являється запалення, що призводить до утворення пульпіту, який робить зуб більш чутливим і болючим.

Причини пульпіту

Пульпіт зуба може бути викликаний складним перебігом карієсу або виникати через неправильне лікування, виконане не досвідченим стоматологом. Пульпіт обумовлений негативним впливом мікроорганізмів, розташованих у глибокому каріозному осередку. Також поява проблем із зубами може бути обумовлена травмою, яка може супроводжуватись переломом зуба.

Види пульпіту

Гостра форма пульпіту є ускладненням, викликаним глибоким карієсом, з яким стикається величезна кількість хворих. Виявляється він гострим болем, який сильніше проявляється при тиску на поверхню зуба. Гострий пульпіт розрізняє дві форми протікання:

Осередковий, що триває не більше 2 діб, вогнище захворювання знаходиться в тій ділянці, яка розташовується поблизу каріозної зони. Характеризується пульпіт різким, стріляючим болем, що з'являється в найбільш невідповідний момент.

Дифузний пульпіт – це наступний етап перебігу захворювання. Він впливає на кореневу частину пульпи та супроводжується гострим болем, який поширюється на різні ділянки щелепи і може навіть віддавати в потилицю та віскі.

Розрізняють ще й хронічний пульпіт, який може тривати від двох тижнів до кількох місяців. У перебігу захворювання пульпа починає кровоточити, а зуб руйнуватися.

Симптоми захворювання

Пульпіт симптоми має такі:

– наявність гострого і ниючого болю, який постійно супроводжує людину;

- Збільшення температури тіла;

- Підвищення чутливості зубів.

Больові відчуття здатні поширюватись і на інші системи організму, при цьому вони не вщухають при використанні знеболювальних таблеток. Якщо виявлено пульпіт, лікування його починати необхідно якнайшвидше.

лечение пульпита зубаЛікування захворювання

Встановивши, що таке пульпіт, потрібно визначитися з особливостями лікування. Для боротьби з проблемою можна використовувати різні методи, які підбираються, виходячи з перебігу захворювання.

консервативний спосіб дієвий у разі травматичного пульпіту, у цьому випадку стоматологом призначаються спеціальні препарати та антибіотики, що дозволяють зняти запальні процеси;

хірургічний спосіб застосовується за наявності запалення пульпи, у разі стоматологом проводиться пломбування зубного каналу, якщо є пульпіт зуба мудрості, операція виконується під загальним наркозом.

Хірург стоматолог проводить лікування пульпіту, саме лікарем вибирається відповідне лікування, завдяки якому вдасться позбавити пацієнта від недуги, що виникла.

Інші статті

костная пластика 3/18/2018

Для чого потрібна кісткова пластика при імплантації зубів

Основним протипоказанням до імплантації є недостатній обсяг кістки в яснах. Проводить усунення цієї проблеми хірургічна стоматологія, Харків – це місто, де…

Читати далі
десна 11/24/2018

Кіста зуба: причини, симптоми, діагностика

Кістою називається захворювання, при якому в організмі з'являється патологія, що є порожниною з ущільненими стінками і має рідке або желеподібне наповнення.

Читати далі
вырванный зуб в руке 11/24/2018

Причини видалення зуба мудрості

У дорослої людини прикус формується за допомогою 32 зубів, при цьому чотири з них – це зуби мудрості, вони з'являються…

Читати далі
лечение пульпита 4/9/2019

Пульпіт: симптоми та методи лікування

Усередині зуба знаходиться пульпа, яка є м'якою тканиною, розташованою в порожнині зуба. Вона відрізняється високою чутливістю, а тому навіть…

Читати далі

Часто задавані питання

Зубы
Як можна записатися на прийом?
Просто зателефонуйте, вказаному на сайті.
Чи приживаються імпланти?
Звичайно, приживаються, у нас більше 500 задоволених клієнтів з імплантами.
Чи можна мені перекусити, перш ніж йти до стоматолога?
Краще не їсти. Багато маніпуляцій ми робимо із знеболюючими ін'єкціями. Після відвідування поїсти із задоволенням!
Чи потрібно чистити зуби перед відвідинами?
Так. Перед відвідуванням стоматолога потрібно почистити зуби, щоб стоматологу було зручніше працювати з зубами.
Як довго зберігається ефект відбілювання?
Ефект відбілювання зберігається в середньому близько року. Якщо в раціоні багато барвників (кави, чорний чай, червоне вино, ягоди і т.д.) то зуби забарвляться швидше.
Які існують методи лікування зуба, що тріснув?
Якщо тріщина невелика і глибока можна відновити зуб коронкою.
Чи можна зберегти сильно зруйнований зуб?
Це залежить від того, наскільки сильно зуб зруйнований, зазвичай такий зуб відновлюється і на нього робиться коронка, або в безнадійних випадках зуб видаляють і замінюють імплантатом.